Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott költségvetési rendelet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Költségvetési rendelet

Kérdés: A költségvetési rendelettel kapcsolatban több jogszabály is tartalmaz kötelező érvényű elő­írást. Helyesen járt-e el önkormányzatunk, ha a 2016. évi költségvetési rendeletét ezer forintban készítette el, és hagyta jóvá a képviselő-testület, ugyanakkor a KGR rendszerben az adatszolgáltatások forintban történnek? A hatályos jogszabályoknak megfelel-e, ha a rendelet módosítása során az adatokat ezer forintra kerekítve tüntetjük fel, vagy szükséges a rendelet forintra történő módosítása?
Részlet a válaszból: […]többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve,c) a közvetett támogatásokat - így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket - tartalmazó kimutatást, ésd) az Áht. 29/A. §-a szerinti tervszámoknak megfelelően a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi előirányzatainak és kiadási elő­irányzatainak keretszámait főbb csoportokban, és az Áht. 29/A. §-a szerinti tervszámoktól történő esetleges eltérés indokait.Az Ávr.-ben is található szabályozás a költségvetési rendeletre vonatkozóan, hogy a helyi önkormányzat költségvetési bevételi előirányzatai és költségvetési kiadási előirányzatai között mit kell megtervezni.A költségvetési rendeletet ezer forintban szokták elfogadni. Vegyesen - tehát forintban is és ezer forintban is - nem megoldható. A költségvetési rendeletre sem az Áht.-ban, sem az Ávr.-ben, sem az Áhsz.-ben nincs ilyen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4196
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: