Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott közhatalmi díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Közhatalmi díj számlázása

Kérdés: Az utóbbi időben többször kaptunk államigazgatási szervektől közhatalmi díjról számlával egy tekintet alá eső okiratot, melyen nincs teljesítési időpont. A szöveg mezőbe a fizetés dátumát írják, nem pedig a teljesítési időpontot. Helyes ez a gyakorlat, hogy számlával egy tekintet alá eső okiratot bocsátanak ki a közhatalmi tevékenységről, és hogy azon nem szerepel teljesítési időpont?
Részlet a válaszból: […]bizonylatot azonban ki kell állítani minden gazdasági műveletről, amely az eszközök és források összetételében változást eredményez, vagyis amely alapján bevétel vagy pénzkiadás keletkezik, és amelyet a könyvekben rögzíteni kell.Az Szt. 167. § (1) bekezdése d) pontjának előírása értelmében a számviteli bizonylaton - a gazdasági művelet jellegétől, időbeni hatályától függően - annak az időpontnak vagy időszaknak a megjelölését is fel kell tüntetni, amelyre a bizonylat adatait vonatkoztatni kell, vagyis a gazdasági művelet teljesítésének időpontját vagy időszakát.A számlával egy tekintet alá eső okirat korábban tévesen kibocsátott számla helyesbítésére szolgál. A ? számlával egy tekintet alá eső okirat az eredeti számlával együtt értelmezhető, az eredeti számlára hivatkozni kell, és azokat a módosításokat tartalmazza,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5021
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Környezettanulmány díjának könyvelése

Kérdés: A 21/2015. (IX. 2.) IM rendelet alapján a kormányhivatal felkéri az önkormányzat jegyzőjét a környezettanulmány elkészítésére. A csődvédelmi szolgálat családi vagyonfelügyelője és a területi szociális központ köztisztviselője elkészíti a környezettanulmányt, melynek díja 5400 Ft, egyharmad rész az önkormányzatot, kétharmad rész a megyei kormányhivatalt (mely összeget negyed­évente, a negyedév utolsó napjától számított 30 napon belül átutalásra kerül) illeti meg. Hogyan könyveli az önkormányzat a befizetett környezettanulmány díját (az egyharmad és a kétharmad részt)? Szükséges-e számviteli bizonylatot kiállítani, és áfafizetési kötelezettség keletkezik-e?
Részlet a válaszból: […]közhatalmi bevételek számviteli elszámolása az alábbiak szerint történik.Közhatalmi bevételekkel kapcsolatos elszámolásokA) A beszedő szervezetet megillető közhatalmi bevételek elszámolása1. A közhatalmi bevétel követelésként való elő­írása a költségvetési számvitel szerintT 093(2) - K 00412. A közhatalmi bevétel követelésként való elő­írása a pénzügyi számvitel szerintT 3513 - K 9113. Teljesítés a költségvetési számvitel szerintT 005 - K 093(3)4. Teljesítés a pénzügyi számvitel szerintT 33 - K 3513B) A bevételt beszedő és a központi költségvetés/más szervezet között megosztott közhatalmi bevételek elszámolása1. A bevételt beszedő szervezetet megillető közhatalmi bevétel követelésként való előírása: e fejezet A) A beszedő szervezetet megillető közhatalmi bevételek elszámolása cím 1. és 2. pontja szerint.2. A bevételt beszedő szervezetet nem megillető közhatalmi bevétel követelésként való előírása: csak a részletező nyilvántartásokban történik.3. A közhatalmi bevétel beérkezésekor a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4190
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,