Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közműhálózat felújítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közműhálózat felújítási költségének áfája

Kérdés: A közcsatorna-hálózat az önkormányzat tulajdona. Bérleti díj ellenében üzemeltető működteti. A működési költségek az üzemeltetőt terhelik, a tulajdonos önkormányzat végzi a fejlesztő beruházásokat a saját költségén. Visszaigényelheti-e az önkormányzat a nevére szóló számlák alapján a fejlesztések áfáját? Ha az üzemeltető nem fizet bérleti díjat, akkor hogyan alakul a helyzet? Hogyan kell minősíteni az áfában, ha a bérelt hálózaton az üzemeltető végzi a beruházást?
Részlet a válaszból: […]kapcsolódik. Az adólevonással azonban nem lehet élni az Áfa-tv. 33. § (1) bekezdés a) pontja szerint, ha az üzemeltető nem fizet bérleti díjat, vagy az csak jelképes összegű. Ha a bérelt hálózaton az üzemeltető végzi a beruházást, ő is rendeli meg, és a kivitelező számlái is a nevére szólnak, az abban foglalt adót levonhatja, tekintettel arra, hogy a beszerzés adóköteles gazdasági tevékenységéhez kapcsolódik. (A szolgáltatásért a fogyasztóktól[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. november 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 32