Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott önkormányzati biztos tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Önkormányzati biztos kijelölésének feltétele

Kérdés: Egy városi kórház 2005. január 1-jéig bruttó finanszírozási rendszerben működött. Abruttó és a nettó finanszírozás közötti különbözetet az önkormányzat fizette meg a kórház helyett 2004-ben, így belső tartozásállomány keletkezett. A képviselő-testület az összeg megfizetésére fizetési halasztást engedélyezett, melynek alapján az összeg visszafizetésére 2006-tól kerül sor a kórház által az önkormányzat részére. A különbözet könyvelése az aktív és passzív pénzügyi elszámolások közé történt az érintett feleknél. Az elszámolási különbözet, belső tartozásállomány összege meghaladja a 100 millió forintot. Kell-e pályázatot kiírni az önkormányzati biztosi feladatok ellátására?
Részlet a válaszból: […]túli elismert tartozásállományt 2006. évben a képviselő-testület által engedélyezett fizetési halasztás ütemezéséhez kell viszonyítani. Például ha a képviselő-testület a 100 millió Ft összegű tartozás kifizetési határidejének egy összegben 2006. március 31-ét jelölte meg, és ezt a kórház nem teljesíti, akkor 2006. május 1-jétől kell az önkormányzati biztost kijelölni. Természetesen ez csak akkor igaz, ha a képviselő-testület rendeletében az önkormányzati biztos kijelölését nem szigorította az Áht-vhr.-ben foglaltakhoz képest, tehát már rövidebb, 30 napon belüli kifizetetlen tartozás esetére is előírta ezt a kötelezettséget. A kérdésben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1223
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: