Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott élelmiszerlánc-felügyeleti díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Élelmiszerlánc-felügyeleti díj

Kérdés: Költségvetési szervnek, amely nem végez vállalkozási tevékenységet, csak a konyhai szabad kapacitását - eseti jelleggel - hasznosítja (néhány rendezvénnyel), kell az Éltv. 47/B. § alapján felügyeleti díjat fizetni? Ha igen, hogyan kell kiszámítani? (A NÉBIH felügyeletidíj-bevallás internetes felületén a díj levezetésénél a jogi személyeknél, azon belül a költségvetési szervek esetében csak a vállalkozási tevékenységből származó árbevétel szerepel.)
Részlet a válaszból: […]végzett termelő, szolgáltató, értékesítő tevékenység.Az Áht. jelenleg nem ismeri a szabad kapacitás kihasználásaként (kiegészítő, kisegítő tevékenység) végzett tevékenységet. Vállalkozási tevékenységen a nem alapfeladatként vagy annak megvalósulása érdekében, haszonszerzés céljából végzett tevékenységet értjük. A vállalkozási tevékenység fogalmi meghatározása nem utal arra, hogy a vállalkozási tevékenységet rendszeresen kellene végezni. A kérdésben említett rendezvényi étkeztetés feltehetőleg nem alapfeladat, hanem vállalkozási tevékenység.Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának és megfizetésének szabályairól szóló 40/2012. (IV. 27.) VM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése szerint költségvetési szervek esetében az Éltv. 47/B. §-ának (3) bekezdése szerinti éves nettó árbevétel alatt a költségvetési szerv vállalkozási tevékenységéből befolyt árbevételét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3987
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Élelmiszerlánc-felügyeleti díj

Kérdés: A 2008. évi XLVI. tv. 47/B. §-a szabályozza az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat. Kell-e ilyen felügyeleti díjat fizetnünk, ha óvodai konyhánkon végzünk élelmiszer-előállítást, s ebből vállalkozási címen árbevételünk nem keletkezik? Természetesen gyakorlatilag közétkeztetést végzünk. Ha kell ilyen felügyeleti díjat fizetnünk, akkor ennek összegét hogyan számítjuk ki?
Részlet a válaszból: […]árbevételét kell érteni. Ez alapján, ha egy költségvetési intézmény valamely, az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság hatáskörébe tartozó tevékenységéből származó bevétele az alaptevékenységen belül realizált intézményi működési bevételként kerül könyvelésre, azt az intézmény fenntartására fordítja, akkor a tevékenységéből származó bevétel nem felügyeletidíj-köteles.Azonban a költségvetési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. január 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3338
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: