Késedelmi kamat elszámolása

Kérdés: A szállítónak jogos késedelmikamat-követelése van a költségvetési szerv felé. A kifizetést csak a szállító késedelmi kamatról kiállított számlája alapján lehet teljesíteni, vagy abban az esetben is, ha késedelmi kamatot közlő levelet/értesítőt küld?
Részlet a válaszából: […] A számlák késedelmes (határidőn túli) kiegyenlítése esetén, a hatályos jogszabályok alapján, a szállító késedelmi kamatot számíthat fel. A késedelmikamat-fizetési kötelezettség a számlában feltüntetett fizetési határidőt követő első naptól a tartozás...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2012. szeptember 18.
Kapcsolódó címke:

Munkáltatói lakástámogatással kapcsolatos könyvelési tételek

Kérdés: OTP-lakásalapszámla könyvelése: átutalás az OTP-hez, az OTP kamatjóváírása és kezelési költségének könyvelése, zárolás, a dolgozónak kiutalás, a dolgozó havi befizetései, esetleges késedelmi kamatok könyvelése. Kérem a 412... Tőkeváltozások számla pontos megjelölését is.
Részlet a válaszából: […] A következőkben bemutatott könyvelési tételek a központiköltségvetési szervekre vonatkoznak. Az előző kérdés alapján feltételezhető,hogy a kérdező központi költségvetési szervnek könyvel, mert a 3521. főkönyviszámlát alkalmazza.Könyvelési tételek:T 194441 – K 3521 ...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. január 11.
Kapcsolódó címkék:  

Késedelmi kamat elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni a költségvetési szerv által kifizetett késedelmi kamat összegét?
Részlet a válaszából: […]

A költségvetési szerv által kifizetett késedelmi kamat összegét az 57223. Különféle adók, díjak, egyéb befizetések, kiadások teljesítése főkönyvi számlán kell elszámolni.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. december 10.
Kapcsolódó címke: