Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kultúrautalvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adómentes kulturális szolgáltatás

Kérdés: Úgy hallottuk, hogy a 2013. január 1-jétől évi 50 ezer forintig adómentesen adható kultúra­utalványt moziban nem lehet felhasználni, illetve ha az utalvány moziban is beváltható, akkor a juttatás nem lehet adómentes. Kérdésünk továbbá, hogy a kulturális szolgáltatások körébe konkrétan milyen intézmények szolgáltatásai tartoznak?
Részlet a válaszból: […]biztosítható. Az Szja-tv. 1. sz. mellékletének 9.1. pontja azonban általános jelleggel kimondja, hogy az "utalvány, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz e törvény külön rendelkezése alapján vagy annak hiányában is akkor minősül e melléklet szerinti nem pénzben adott juttatásnak, ha a juttatási feltételek alapján megállapítható, hogy az mely termékre, szolgáltatásra vagy milyen termék- vagy szolgáltatáskörben használható fel, és egyebekben a juttatás körülményei megfelelnek az adómentességre vonatkozó rendelkezésben foglalt feltételeknek".Ennek alapján adómentes lehet a kultúrautalvány formájában adott juttatás is, ha azt kizárólag a rendelkezésben felsorolt szolgáltatáskörben, tehát csak sporteseményre vagy kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet megvásárlására, könyvtári beiratkozási díj kiegyenlítésére lehet felhasználni.A rendelkezésben felsorolt kulturális szolgáltatási körbe konkrétan az alábbi szolgáltatások tartozhatnak.A muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítása a szavak hétköznapi jelentése alapján értelmezhető fogalmak. Az állatkerti szolgáltatás - eltérő tevékenységi besorolása okán - nem tartozik ebbe a körbe.A színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti elő­adások közös jellemzője, hogy az előadások élő szereplősek. Így a hagyományos színházi, cirkuszi és koncert produkciókon kívül idesorolhatók a komoly- és könnyűzenei előadások, továbbá a színház és zenei elemeket egyaránt tartalmazó produkciók (opera, operett), de idetartoznak a kabaré vagy humorest jellegű fellépések is, függetlenül attól, hogy azokat ki szervezi, illetve milyen intézmény ad azoknak otthont.A közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás a muzeális intézményekről, a nyilvános[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3422
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,