Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott minőségbiztosítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Minőségbiztosítás elszámolása

Kérdés: 2003-ban egy továbbképzésen azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a 2003. évi beszámoló mérlegében az alapítás-átszervezés 1111 főkönyvi számon kell állományba venni a HACCP és a Kockázatértékelés értékelését. Ezzel szemben a könyvvizsgálónk ezt a számviteli törvénnyel ellenkezőnek nyilvánította. Mi erről a véleményük?
Részlet a válaszból: […]alapítás-átszervezés aktivált értékeként a minőségbiztosítási rendszer bevezetésével kapcsolatos tevékenység kiadásai vehetők figyelembe." Az Szt-vhr. szabályozása a költségvetési szervre bízza a döntést, mert nem teszi kötelezővé a minőségbiztosítással kapcsolatos kiadások aktiválását. Amennyiben a minőségbiztosításra szolgáló fedezetre az intézmény a fejlesztési kiadások között tervezett előirányzatot, akkor a pénzügyi teljesítést követően a felmerült kiadásokat az 1. számlaosztály megfelelő főkönyvi számláján aktiválja. Ha a minőségbiztosítás bevezetésének kiadásaira a működési kiadások keretében áll[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 780
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: