Pedagógus részére biztosított adómentes juttatások

Kérdés: A pedagógus a munkahelyén igénybe veszi a 4000 forintos étkezési hozzájárulást. Az adott hónapon belül tanulmányi versenyre viszi a tanulókat. Velük együtt az étkezést is igénybe veszi, amit a munkáltató megtérít számára. Ezt a költséget a munkáltatónak le kell-e jelentenie akkor is, ha magában foglalja a térítési díj részét is?
Részlet a válaszából: […] A tanulmányi kiránduláson, versenyen részt vevő gyermekek, tanulók felügyeletét ellátó magánszemélyek (pedagógusok, szülők) részére biztosított utazás, szállás, étkezés értéke adómentes juttatásnak minősül az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.22. pontja alapján. Ez...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. szeptember 16.

Tanulmányi verseny résztvevőinek étkeztetése

Kérdés: Intézményünk tanulói közül többen szakmai versenyen vesznek részt, aminek helyszíne egy vidéki város. Diákjainkat éttermi ebéddel szeretnénk támogatni számla alapján. Terhel-e bennünket ez után a kifizetői 44 százalék adó?
Részlet a válaszából: […] A kérdező szerint az intézmény saját tanulói számára kíván étkezést biztosítani a szakmai verseny megrendezésekor. Ilyen jellegű juttatás adókötelezettségének megítélése esetén kiindulásként azt kell figyelembe venni, hogy a magánszemélynek juttatott bevételt az Szja-tv...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. április 22.

Tanulmányi versenyen nyert könyvjutalom

Kérdés: Középiskolánk március 15-e tiszteletére tanulmányi versenyt hirdetett. A verseny helyezettjei könyvjutalomban részesülnek. Kell-e az iskolának 44 százalékos személyi jövedelemadót fizetnie a könyvjutalom után?
Részlet a válaszából: […]

A tanulmányi versenyen kiosztott könyvjutalom az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.22. pontja alapján adómentes természetbeni juttatásnak minősül.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. február 18.
1
4
5