Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beiskolázási támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beiskolázási támogatás, életkezdési támogatás, ösztöndíj

Kérdés: Hol kerül elszámolásra a beiskolázási támogatás, az életkezdési támogatás, valamint a Bursa Hungarica ösztöndíj, és ezek milyen szakfeladathoz kapcsolhatók?
Részlet a válaszból: […]étkezési, jegyzetvásárlási, lakhatási költség hozzájárulása, amelyet pénzben adnak.A társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás jogcímen kell kimutatni az életkezdési, első lakáshoz jutási támogatást. A hatályos rendelkezések az életkezdési, első lakáshoz jutási támogatás elszámolására külön nevesített főkönyvi számot nem tartalmaz, ezért az önkormányzati számlatükörben és számviteli politikában kell ezt a főkönyvi számot, illetve gazdasági esemény számla összefüggéseit meghatározni. A legmegfelelőbb az 58. Szociálpolitikai ellátások és egyéb juttatások, társadalombiztosítási pénzbeli ellátások számlacsoporton belül, egy alábontott számlán elszámolni ezeket a kiadásokat.A Bursa Hungarica ösztöndíj elszámolása az 588. Ellátottak pénzbeli ellátásai számlaszámon történik, ahol - többek között - a közép- és felsőfokú, valamint a felnőttoktatásban részt vevők tanulmányi ösztöndíja kerül elszámolásra.A szakfeladat meghatározása minden esetben attól függ, hogy melyik tevékenységgel összefüggésben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3371
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,