Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kedvezményes mobilkészülék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kedvezményes mobiltelefon-szolgáltatás áfája

Kérdés: A költségvetési intézmények a központosított közbeszerzéshez csatlakoztak, és kedvezményesen vásárolhattak dolgozóiknak mobiltelefon-készülékeket. A dolgozók így kedvezményes mobilszolgáltatásban részesülnek. Jogszabálysértő-e az az eljárás, ha az intézmény a szolgáltató által kiállított számla összegét a dolgozóitól összeszedi, majd közvetlenül befizeti a szolgáltató által küldött csekken?
Részlet a válaszból: […]kell a dolgozók felé terhelnie, és arról az Áfa-tv.-nek megfelelő bizonylatot (legalább nyugta) is ki kell állítania. Figyelemmel az Áfa-tv. 22. § (6) bekezdésére is, mely szerint ha a kedvezmény eredményeként a dolgozói térítés aránytalanul alacsony - 40-50 százalékos - eltérést mutat a ténylegesen lebeszélt szolgáltatás díjától, úgy az intézménynek a forgalmi értékre kell az áfaalapot korrigálni, még akkor is,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. december 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 109