Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kiegészítő nyugdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kiegészítő nyugdíj

Kérdés: Az iskolában foglalkoztatott nyugdíjas pedagógus egy önkéntes nyugdíjpénztárnak a tagja. Az első vagy az utolsó befizetéstől számított 3 év után veheti fel adómentesen a befizetett tagdíjat, valamint a hozzá kapcsolódó adójóváírást?
Részlet a válaszból: […]15 százalékánál nagyobb mértékben nem csökken. Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény 11. §-a szerint a tagsági viszony a pénztárhoz benyújtott belépési nyilatkozatnak a pénztár általi elfogadásával kezdődik. A pénztár a belépési nyilatkozat elfogadását annak záradékolásával tanúsítja. Azonban a pénztár alapszabálya rendelkezhet az előzőektől eltérően úgy is, hogy pénztártagsági jogviszony az első havi tagdíj befizetésével jön létre. Előzőekből következően a tagsági viszony legkésőbb az első havi tagdíj befizetésével létrejön. A nyugdíjas pedagógus esetében is a pénztárhoz benyújtott belépési nyilatkozat elfogadásának vagy az első havi tagsági díj befizetésének az évét kell figyelembe venni. Amennyiben ez az időpont a nyugdíjszolgáltatás kifizetését megelőző harmadik év vagy annál korábbi, akkor a pénztári kifizetés összege után nem kell adót fizetnie a nyugdíjas pedagógusnak. A személyi jövedelemadóban kedvezmény nem a pénztári kifizetés, hanem a pénztárba teljesített befizetések után jár. 2006. évtől az önkéntes biztosító-pénztári befizetések, jóváírások, valamint az egészségpénztári szolgáltatások igénybevétele és[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. június 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1402