Hirdetési díj elszámolása

Kérdés: Az önkormányzatunk negyedévente megjelentet egy 24 oldalas újságot, helyieket érintő információkról, jövőt érintő eseményekről. Vannak benne reklámhirdetésnek szánt helyek cégek számára. Milyen COFOG-ra, rovatra kell könyvelni az általunk kiállított számlát, és milyen címszóval, illetve áfásan vagy nem áfásan lehet kiszámláznia az önkormányzatnak? Kell-e ez ügyben testületi döntés?
Részlet a válaszából: […] A hirdetési díjról kiállított számlát a B402. Szolgáltatások ellenértéke rovaton kell elszámolni. Ha az önkormányzat általános forgalmi adó tekintetében nem alanyi mentes, akkor a számlát 27% általános forgalmi adóval kell kiállítania. A bevételt a 083030 Egyéb kiadói...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2023. február 14.
Kapcsolódó címkék:  

Pályázat számviteli elszámolása

Kérdés: Egy központi költségvetési szerv EU-s projektet hajt végre, melynek kb. 40%-a építés, 40%-a eszközbeszerzés, a többi szolgáltatás igénybevétele. A projekthez a következő tevékenységek, ki­adások kapcsolódnak: projektmenedzsment bére (külső; számla), projektadminisztrátor (belső; megbízási díj), közbeszerzési szakértő, nyilvánosság, könyvvizsgálat, műszaki ellenőr, kivitelező, eszközbeszerzés (100 E Ft alatti tételek), eszközbeszerzés (100 E Ft feletti tételek), tervező.
A kifizetések közül melyik könyvelendő az 5-ös számlaosztályba, melyik tételt kell a beruházásra könyvelni, majd aktiválni, van-e olyan tétel, amely közvetlenül a tárgyi eszközre könyvelhető?
Részlet a válaszából: […] A kérdésből nem derül ki, hogy pontosan melyik európai uniós pályázatról szól. Fontos ennek ismerete, mivel vannak olyan pályázatok, amelyek csak felhalmozási kiadások elszámolását engedélyezik, és a dologi kiadások már szabálytalan felhasználásnak minősülnek. De egy...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2013. április 30.
Kapcsolódó címkék: