Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kollégiumi étkeztetés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kollégiumi étkezés áfakötelezettsége

Kérdés: Iskolai kollégiumunkban csak az étkezésért szedünk térítést. Hogyan alakul az áfakötelezettség? Kell-e arányosítanunk?
Részlet a válaszból: […]folytatásához beszerzett termékek, igénybe vett szolgáltatások előzetesen felszámított adóját levonhatja az Áfa-tv. 38-39. §-a alapján. Az előzetesen felszámított adó levonható összegének meghatározása történhet: tételes elkülönítéssel az Áfa-tv. 38. § (1) bekezdése alapján, valamint arányosítással az el nem különített adó összege az Áfa-tv. 38. § (2) bekezdése szerint. Az arányosításnál az adóköteles és az összes bevétel arányában határozható meg a levonható áfa összege (Áfa-tv. 3. számú melléklete). Fontos, hogy az arányosítással megállapított levonandó összeg meghatározásánál nemcsak az étkeztetés előzetesen felszámított adója, hanem az étkeztetéshez kapcsolódó egyéb kiadások (energia, víz, konyhai felszerelés, étkező berendezése stb.) adója is figyelembe vehető. Ha nincs ingyenes étkező, az arányosításba csak a tételesen el nem különíthetően[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 152