Önkormányzattal közalkalmazotti jogviszony létesítése


A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. tv. 91/A. §-ának (1) bekezdése szerint "a tizenötezer fő alatti lakosságszámú településeken – a feladatellátás veszélyeztetése nélkül – a települési önkormányzat a muzeális intézményekkel, a nyilvános könyvtári ellátás biztosításával és a közművelődés támogatásával összefüggő feladatait közös szervezetben láthatja el". A településünk lakosságszáma 3300 fő, ezért nem indokolt a külön költségvetési szerv (intézmény) létrehozása a fenti feladatok ellátására. A képviselő-testület azt tervezi, hogy 2013. január 1-jétől a nyilvános könyvtári feladatot önálló szakmai intézményegységként működteti az önkormányzat (nem a polgármesteri hivatal) költségvetésén belül. A muzeális intézmény továbbra is szakfeladatként szerepelne az önkormányzat költségvetésében. Azért nem a polgármesteri hivatal költségvetésén belül tervezi a nyilvános könyvtár bevételi és kiadási elő­irányzatait megtervezni, mert közalkalmazott felett a munkáltatói jogkört a jegyző nem gyakorolhatja, így a közalkalmazott személyi juttatása terhére történő kötelezettséget sem vállalhatja.
Kérdéseink:
1. A fenti megoldásnak van-e jogszabályi akadálya?
2. A nyilvános könyvtár intézményegység-vezetője vezető beosztásnak minősül-e, ha igen, a pályázatot a polgármester írja ki?
3. Településünk esetében – figyelembe véve a lakossági igényeket – nincs szükség napi 8 órában könyvtárosra. Lehet-e úgy teljes munkaidős közalkalmazottat kinevezni, hogy a dolgozó munkaidejének egy részében könyvtárosi (egyben vezetői) feladatokat, a fennmaradó munkaidejében más önkormányzati feladattal kapcsolatos ügyintézői munkát látna el?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2013. január 8-án (174. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3345

[…] kiterjed valamennyi dolgozóra, attól függetlenül, hogy az önkormányzat létesít-e a feladat ellátására külön intézményt. Nem releváns, hogy a dolgozó az önkormányzattal mint jogi személlyel vagy önkormányzati intézménnyel létesít jogviszonyt.Azt, hogy az adott feladat, jelen esetben a nyilvános könyvtári ellátás önkormányzati közszolgáltatásnak minősül-e, minden esetben a vonatkozó összes jogszabályi rendelkezést figyelembe véve kell eldönteni, ugyanis – ahogyan azt a Legfelsőbb Bíróság ítéletében már kifejtette – nem közszolgáltatás valamennyi önkormányzati feladat.Véleményünk szerint a nyilvános könyvtári ellátás, figyelemmel az Ötv. 8. §-ának (1) bekezdésére (a települési önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében – többek között – a közművelődési, tudományos, művészeti tevékenység, sport támogatása), valamint az ágazati szabályokat tartalmazó 1997. évi CXL. törvény előírásaira, helyi önkormányzati közszolgáltatásnak tekinthető, így annak ellátására közalkalmazotti jogviszonyt kell létesíteni, feltéve hogy amennyiben a polgármesteri hivatallal áll jogviszonyban az érintett, nem minősül a Kttv. alapján köztisztviselőnek vagy ügykezelőnek.(Amennyiben nem közszolgáltatás ellátása körében létesít az önkormányzat jogviszonyt, akkor az alkalmazásában állók nem közalkalmazottak vagy köztisztviselők, jogviszonyukra a Munka Törvénykönyve rendelkezései irányadók, tekintettel arra, hogy maga az önkormányzat nem költségvetési szerv.)A Kjt. 83/A. §-ának (1) bekezdése kimondja, hogy az önkormányzattal közalkalmazotti jogviszonyban állók esetében a munkáltatói jogkört – az Ötv. eltérő rendelkezése hiányában – részben a képviselő-testület, részben a polgármester gyakorolja. A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a kinevezés és a felmentés, az egyéb munkáltatói jogokat […]
 
Kapcsolódó címke:
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.