Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott külföldi munkaviszony tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Külföldi jogviszony beszámítása

Kérdés: Közös önkormányzati hivatalnál közszolgálati jogviszonyban alkalmazni kívánt személy külföldi munkaviszonya a besorolásnál figyelembe vehető-e? Külföldön 7 hónapot dolgozott a vendéglátásban, utána szült, és a 39. hétig anyasági támogatásban részesült, szintén külföldön. Munkaviszonya egy év után automatikusan megszűnt. Beszámítás esetén hiteles magyar nyelvű fordítás fogadható el a munkaviszonyról?
Részlet a válaszból: […]venni. A törvény nem szól a külföldi jogviszonyokról, de azokat nem is zárja ki. A külföldön, munkavégzésre irányuló jogviszonyban eltöltött idő tehát beszámítható. A külföldi jogviszony fennállását a külföldi munkáltató vagy ottani, arra jogosult hatóság által kiállított okirat hiteles fordításával lehet igazolni.A
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. augusztus 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5520

2. találat: Külföldi munkaviszonyok beszámítása közalkalmazotti jogviszonyban töltött időbe

Kérdés: 2014. szeptembertől orvosi állás kerül betöltésre. Előtte az illető Magyarországon vállalkozó orvosként dolgozott, 1990-ben települt át Romániából, diplomáját honosította. Hogyan kell besorolni, mit lehet figyelembe venni?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyok figyelembevételére vonatkozó szabályok szerint. Ez azt jelenti, hogy az 1992. július 1-je előtt fennállt munkaviszonyok teljes időtartamát be kell számítani (akkor is, ha az külföldön állt fent), az 1992. július 1-jét követően fennállt munkaviszony időtartamából pedig azt az időszakot, amely alatt az érintett rendelkezett a jelenlegi munkakör betöltéséhez szükséges végzettséggel, képesítéssel.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3804

3. találat: Külföldi jogviszony beszámítása a közalkalmazotti besorolásnál

Kérdés: Romániai általános iskolában pedagógusi munkaviszonyban töltött idő figyelembe vehető-e közalkalmazotti jogviszonyban töltött időként a besorolásnál? A magyarországi jogviszony is általános iskolai pedagógus munkakörben lesz.
Részlet a válaszból: […]fennállt munkaviszonyok teljes időtartama, továbbá az 1992. július 1-jét követően fennállt munkaviszonyok időtartama, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyban betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett. A külföldi jogviszony mint munkaviszony elismerésénél is az előzőeket mindenképpen figyelembe kell venni. Ugyanakkor a külföldön eltöltött munkaviszonyok elismerhetősége kapcsán önmagában a munkaviszony külföldi volta miatt is megoszlanak a vélemények. A Legfelsőbb Bíróság EBH 2004.1063 számú elvi bírósági határozata szerint a besorolásnál - szemben a jubileumi jutalomra jogosító idő számításánál[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3005

4. találat: Külföldi munkaviszony figyelembevétele a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő szempontjából

Kérdés: Közalkalmazott dolgozóink korábbi munkaviszonyai között szerepel lettországi városi kórház mint munkáltató, illetve egy másik dolgozónk esetében németországi magán-rendelőintézet mint munkáltató. Kérdésem, hogy a besoroláskor, továbbá jubileumi jutalomra való jogosultsági idő számításakor ezen munkaviszonyokat figyelembe kell-e venni? (Akár országaink közötti egyezmény alapján.)
Részlet a válaszból: […]iskolában tanított), és az 1992. július 1-je előtti külföldi munkaviszony tekintetében nem állhat fent az áthelyezések szakadatlan láncolata sem (Legfelsőbb Bíróság EBH 2004.1063. számú határozata). A besorolás szempontjából azonban - a Legfelsőbb Bíróság EBH 2005.1252. számú határozata alapján - a fizetési fokozat megállapításánál a külföldi munkaviszony is beszámítható oly módon, mint a magyar munkaviszonyok. Ennek megfelelően tehát a külföldi munkaviszonyok közül beszámítható: - az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartama[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. július 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2945