Jubileumi jutalom és előrehozott öregségi nyugdíj

Kérdés: Fizethető-e jubileumi jutalom annak a 38 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozónak, akinek korábbi munkaviszonya "felmondás a dolgozó részéről" indokkal szűnt meg, és 3 hónapos kiesése volt? Jelenleg 16 éves, folyamatos közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik. Ezen munkaviszonnyal lehetőség van-e 55 éves életkor betöltése után a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjat figyelembe venni?
Részlet a válaszából: […] 1. Jubileumi jutalomA Kjt. 78. § (1) bekezdése szerint a 25, 30, illetve 40 évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező közalkalmazottnak jubileumi jutalom jár. A (4) bekezdés szerint, ha a közalkalmazott jogviszonya megszűnik, és öregségi nyugdíjra válik jogosulttá [Kjt. 37/B...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. május 13.

Közalkalmazott felmentése nyugdíjazás címén

Kérdés: Egy közalkalmazott öregségi nyugdíjba megy közalkalmazotti jogviszonyának változatlan fenntartása mellett. A munkáltatónak milyen fizetési kötelezettségei vannak a dolgozóval szemben most, illetve milyen fizetési kötelezettsége lesz majd, ha ez a dolgozó a közalkalmazotti jogviszonyát meg kívánja szüntetni (végkielégítés, felmentési idő stb.)?
Részlet a válaszából: […] A közalkalmazott a jogviszonya fenntartása mellett kérte öregségi nyugdíjának megállapítását, és annak jogerős megállapítását követően az részére rendszeresen folyósításra is kerül. Ezen tény nem von maga után a munkáltató részéről semmilyen külön fizetési...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. március 11.

Tizenharmadik havi jutalom és jubileumi jutalom számítási alapja

Kérdés: A Kjt. 68. §, illetve a 78. §-a a tizenharmadik havi illetmény, illetve a jubileumi jutalom alapjaként a közalkalmazotti illetményt határozza meg. Mely illetményelemek tartoznak bele, illetve melyeket kell figyelmen kívül hagyni a fenti juttatások számításakor?
Részlet a válaszából: […]

A tizenharmadik havi jutalom és a jubileumi jutalom alapjának számításánál nem szabad figyelembe venni a Kjt. szerinti illetménypótlékok és a keresetkiegészítés összegét, valamint a nem rendszeres juttatások összegét sem.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. január 14.

Megbízásos jogviszonyban foglalkoztatottak jutalmazása

Kérdés: Óraadóként megbízással foglalkoztatott pedagógus tanárnak fizethető-e jutalom?
Részlet a válaszából: […]

A költségvetési szervek jutalmat kizárólag a velük közalkalmazotti vagy köztisztviselői jogviszonyban álló alkalmazottak részére fizethetnek. Ebből következik, hogy a megbízásos jogviszonyban lévőknek nem fizethető jutalom.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. január 14.

Megbízási szerződés saját dolgozóval munkakörébe tartozó feladatokra

Kérdés: Iskolánk rendszeresen szervez nyilvános koncerteket, koncertsorozatokat, általában a hét végén és szombaton. Kérdésünk, hogy az állományban lévő technikai dolgozót megbízhatjuk-e olyan feladat ellátásával, amely a főmunkaidejében munkaköri feladata?
Részlet a válaszából: […] Az Áht-vhr. 59. § (9) bekezdése szerint saját dolgozónak megbízási díj, szolgáltatási szerződéssel díjazás munkakörébe tartozó, munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető.A kérdésben megjelölt esetben a dolgozók részére a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. január 14.
1
8
9