Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott italautomata tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Italautomaták üzemeltetése

Kérdés: Költségvetési intézmény határozott idejű üzemeltetési szerződést köt italautomaták működtetésére. Bérleti díjat a telephelyek után nem számláz, de a szerződés alapján a berendezések után a partner áramdíjat fizet gépenként és havonta, melynek összege 3000 Ft. A számlát helyesen áfamentesen, vagy a 3000 Ft bruttó összeggel kell kiállítani?
Részlet a válaszból: […]valósítják meg. Bérbeadás, -vétel az Áfa-tv. 259. §-ának 4. pontja szerint a bérleti szerződésen alapuló jogviszony mellett minden olyan egyéb jogviszony is, amelynek tartama alatt a jogosult az ellenérték egészét vagy túlnyomó részét a termék időleges használatáért téríti vagy téríteni köteles a kötelezettnek.A szerződés szerinti havi 3000 Ft-ot az italautomata által elfoglalt hely biztosításáért kérik. Ez bérbeadásnak tekinthető, függetlenül attól, hogy a térítési díjat úgy állapították meg, hogy az az áramköltséget fedezi. Az áramhasználat az italautomata elhelyezésével és rendeltetésszerű használatával szoros összefüggésben merül fel, ezért az Áfa-tv. 70. §-a (1) bekezdésének b) pontja alapján a főszolgáltatás, a bérbeadás járulékos költségének tekinthető, és mint ilyen, beleépül az alapügylet adóalapjába.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4523
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,