Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Összes tárgyszó megjelenítése

OEP OEP működési célú támogatása
Az OEP működési célú támogatást nyújt az egészségügyi intézmény részére, a támogatási szerződésben lehetővé teszi, hogy a támogatás fejében az intézmény tárgyi eszközöket is beszerezzen. Az intézménynek át kell-e csoportosítani a tárgyieszköz-beszerzésre fordított támogatásrészt felhalmozási célú támogatásra, és el kell határolni a támogatást az értékcsökkenés arányában? Ha nem kell átcsoportosítani, akkor az elhatárolást sem kell megképezni?
Megjelent a Költségvetési Levelek 250. számában (2017. október 17.), 4577. kérdésszám alatt
OEP-finanszírozás Helyi iparűzési adó alapja
Az orvosi tevékenységet végző vállalkozásnál (továbbiakban: bt.) az iparűzési adó alapját képezi-e a vállalkozás egészségügyi szolgáltatásért az Egészségbiztosítási Pénztárral (továbbiakban: OEP) kötött finanszírozási szerződés alapján kapott ellenérték? A bt. szerint az OEP-támogatást a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 77. § (3) bekezdés b) pontja szerint a költségek ellentételezésére a jogszabály által meghatározott szervezettől igényelt támogatásként kell kimutatni, és nem pedig a 72. § (1) bekezdése szerinti nettó árbevételként.
Megjelent a Költségvetési Levelek 157. számában (2011. december 13.), 3061. kérdésszám alatt
oktatási szolgáltatás
oktatási tevékenység
online folyóirat Online folyóirat előfizetése
Hova könyvelendő az online folyóirat elő­fizetése? (Nincs DVD, CD)
Megjelent a Költségvetési Levelek 166. számában (2012. július 3.), 3212. kérdésszám alatt
online pénztárgép
online számlázás
online szolgáltatás
operatív lízing Operatív lízing elszámolása
Operatív lízing alapján beszerzett hardvereszközökről (futamidő: 36 hónap) megérkezett az első periódus számlája (12 hónapra). A teljes futamidő alatt még kétszer érkezik számla. Hogyan kell az operatív lízing fizetendő részleteit szabályosan könyvelni és a hardvereszközöket nyilvántartani?
Megjelent a Költségvetési Levelek 60. számában (2006. április 4.), 1334. kérdésszám alatt
óraadói tevékenység
országgyűlési képviselők
osztalék 0 kapcsolódó kérdés az archívumban. Megnézem őket.
osztott munkakör Osztott munkakörben dolgozó közalkalmazott besorolása
Önkormányzatunk kapcsolt munkakörben alkalmaz élelmezésvezető-szociális segítő munkakörben közalkalmazottat. Munkaidejének 50%-ában élelmezésvezetői teendőket, 50%-ában szociális segítői feladatokat lát el. Az élelmezésvezetéshez rendelkezik 528110100015401 OKJ-számú élelmezési menedzser végzettséggel, a szociális segítői munkakör betöltéséhez a végzettséget 2018. január 31-ig kell megszereznie. A dolgozó alapvégzettsége: képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus - szakközépiskola, valamint mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon. Hogyan kell őt besorolni?
Megjelent a Költségvetési Levelek 228. számában (2016. május 24.), 4206. kérdésszám alatt
óvadék