Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott OEP tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: OEP működési célú támogatása

Kérdés: Az OEP működési célú támogatást nyújt az egészségügyi intézmény részére, a támogatási szerződésben lehetővé teszi, hogy a támogatás fejében az intézmény tárgyi eszközöket is beszerezzen. Az intézménynek át kell-e csoportosítani a tárgyieszköz-beszerzésre fordított támogatásrészt felhalmozási célú támogatásra, és el kell határolni a támogatást az értékcsökkenés arányában? Ha nem kell átcsoportosítani, akkor az elhatárolást sem kell megképezni?
Részlet a válaszból: […]eszköz beszerzését engedélyezi az OEP támogatása, és azt milyen kérelemhez, engedélykéréshez köti, ha egyáltalán van ilyenre mód. Ez azért fontos, mert más a számviteli elszámolása. Szintén a támogatási szerződés és a hozzá tartozó útmutató szabályozza le, hogy az intézménynek át kell-e csoportosítani a tárgyieszköz-beszerzésre fordított támogatásrészt felhalmozási célú támogatásra, és el kell határolni a támogatást.Ha éven belül elhasználódó gyógyászati segédeszközök beszerzésére kapták a támogatást, akkor működési kiadásként kerül elszámolásra. Elképzelhető, hogy a támogatási megállapodás erre utal,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4577
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,