Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kompenzációs felár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kompenzációs felár elszámolása

Kérdés: Fogyatékosok otthonában működő saját konyha biztosítja az ellátottak étkeztetését. Emellett elhordással étkezési lehetőséget biztosít külső igénybevevők számára is. A konyhával kapcsolatos kiadások áfáját arányosítással igénylik vissza. A konyhára mezőgazdasági őstermelőtől vásárolt termékek (zöldségfélék, tojás) után felszámított kompenzációs felár teljes egészében levonásba helyezhető-e, vagy arányosítással vehető figyelembe az áfa fizetésekor?
Részlet a válaszból: […]azt jelenti, hogy a kompenzációs felárat is ugyanolyan feltételekkel lehet levonásba helyezni, mint a többi beszerzést terhelő előzetes áfát, vagyis azt kell vizsgálni, hogy a beszerzés milyen mértékben szolgál adóköteles tevékenységet. A kérdéses esetben a konyha főz a bentlakásos otthon lakói és külső igénybevevők részére. A bentlakásos otthon esetében a gondozáshoz kapcsolódó járulékos szolgáltatásként az étkezés adómentes. A külsősök részére értékesített ebéd pedig áfaköteles. Vélhetően azért alkalmazzák az arányosítást, mert a tételes elkülönítés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3902
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: