Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kapott támogatások tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Belső számla áfája

Kérdés: A kapott támogatás, az átvett pénzeszközök, a banki kamatok és hasonló bevételek beérkezésekor, illetve saját kivitelezésben végzett beruházás után ki lehet-e tölteni áfás számlát belső technikai számlaként?
Részlet a válaszból: […]beruházás), akkor olyan, a számviteli szabályoknak megfelelő egyéb okiratot kell kiállítani (pl. üzembe helyezési jegyzőkönyv), amely hitelt érdemlően igazolja a gazdasági eseményt, tartalmazza az áfaadóalapot (előállítási költség), adóösszeget (a terméknek megfelelő adómértékkel). A kapott támogatások, átvett pénzeszközök bizonylatolása attól függ, hogy az áfában valamely, a szerv által végzett szolgáltatás, értékesítés ellenértékének minősülnek-e, vagyis végeznek-e ok-okozati összefüggésben valamit érte. Amennyiben igen, úgy a pénzösszeg ellenértéknek minősül, tehát az érte végzett tevékenységnek megfelelő adómértékkel megfelelő bizonylatot (számla vagy nyugta) kell kiállítani a támogató, pénzátadó részére.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 16