Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott brexit tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pénzügyi képviselő brit cégek esetén a brexit után

Kérdés: Az egyesült királyságbeli vállalkozásoknak tényleg kötelező-e pénzügyi képviselőt megbízniuk a brexitet követően, amennyiben Magyarországon kívánnak gazdasági tevékenységet folytatni? Ha igen, ez a kötelezettség azokra az egyesült királyságbeli cégekre is vonatkozik, amelyek 2021. január 1-jét megelőzően jelentkeztek be adóalanyként Magyarországon, vagy csak azokra, amelyek 2021. január 1-jét követően regisztráltak az adóhatóságnál?
Részlet a válaszból: […]megbízását kötelezettségként írja elő abban az esetben, ha az adófizetésre kötelezett adóalany gazdasági céllal harmadik államban [Áfa-tv. 4. § (3) bekezdés] telepedett le, gazdasági célú letelepedés hiányában pedig lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye van harmadik államban. [Az Áfa-tv. 254. §-ának (1) bekezdése értelmében az adóalany ott telepedik le gazdasági céllal, ahol gazdasági tevékenységének székhelye vagy állandó telephelye van.]Figyelemmel arra, hogy az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból, és 2020. december 31-én a kilépést követő átmeneti időszak is véget ért, az Egyesült Királyság 2021. január 1-jétől az Áfa-tv. alkalmazásában harmadik államnak minősül. Ennek megfelelően azok az egyesült királyságbeli adóalanyok, akik/amelyek Magyarországon teljesített ügyletük, ügyleteik okán adófizetésre kötelezettek, és Magyarországon nem rendelkeznek gazdasági célú letelepedéssel (gazdasági célú letelepedés hiányában lakóhellyel vagy szokásos tartózkodási hellyel), kötelesek pénzügyi képviselőt megbízni. Ez a kötelezettség attól függetlenül vonatkozik az előzőekben említett adóalanyokra, hogy 2021. január 1-jét megelőzően jelentkeztek be (regisztráltak) adóalanyként Magyarországon, vagy adóalanykénti bejelentkezésükre ezt követően fog sor kerülni (került sor).A pénzügyi képviselő megbízására vonatkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5416
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,