Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kényszertörlési eljárás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kényszertörlési eljárás alatt álló cég ingatlan-bérbeadása

Kérdés: Egy belföldön nyilvántartott adózót a cégbíróság törölt a nyilvántartásból, mert nem nyújtotta be a korábbi könyvelője a 2009. évi éves beszámolóját. Viszont a cégnek van a birtokában egy ingatlan (egy lakás), amelyet egy másik társaság bérel, és amelynek számlára van szüksége. Az ügyvéd próbálja most megmenteni a céget, és újra "üzembe helyezni", de ez még hosszú idő. Kibocsáthat-e a megszűnt cég számlákat, ha már nem létezik? Ha nem, mi a helyes megoldás a számlázásra?
Részlet a válaszból: […]Cégközlönyben teszi közzé. A közzétételtől számított harmincnapos határidővel a cégbíróság felhívja a cég tagjait, vezető tisztségviselőjét, hogy közöljék a cég vagyonára és kötelezettségeire vonatkozó információkat, gondoskodjanak a cégiratok elhelyezéséről, és teljesítsék a cég adójogi kötelezettségeit. Amennyiben ezt az érintettek nem teljesítik, velük szemben 100-900 ezer forintos bírság is kiszabható, illetve a cégvezető eltiltható 5 évre a cégvezetéstől. Kényszertörlésre általában akkor kerül sor, ha nem jelentenek be követelést, illetve a cég vagyonára vonatkozó adat nem érkezik a cégbírósághoz.Ha a cégnek van vagyona, akkor a cégbíróság kényszerfelszámolási eljárást indít meg. A cégbíróság maga is intézkedik a cég vagyonának felkutatásra. Ennek keretében megkeresi a nyilvántartó hatóságokat, pl. ingatlan-nyilvántartást. Ha a kérdéses ingatlan a cég tulajdonaként bejegyzésre került, akkor erről a cégbíróságnak tudomása kellett, hogy legyen. Ez alapján pedig intézkednie kellett volna a hitelezők követeléseinek kiegyenlítése után fennmaradt vagyonnak a tagok közötti felosztásáról. A kérdésből nem derül, hogy erre miért nem került sor. Ezzel kapcsolatban ki kell térni arra, hogy a kérdés szerint a cég "birtokában" van az ingatlan, nem pedig a tulajdonában. Nem derül ki a kérdésből, hogy milyen módon, milyen szerződéssel került a cég[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. október 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3289
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,