Képernyő előtti munkavégzés

Kérdés: A képernyő előtti munkavégzés minimális követelményeiről szóló 50/1999. EüM rendelet és az azt módosító 3/2002. ESzCsM rendelet vonatkozik-e az informatikát oktató tanárokra? A kolléga heti nyolc órában oktatja az informatikát. Tudomásom szerint napi négy órában kell képernyős munkahelyen munkát végezni ahhoz, hogy a rendelet vonatkozzon a közalkalmazottra is.
Részlet a válaszából: […] A kérdésben hivatkozott rendelet vonatkozik minden olyan munkavállalóra, akit szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatnak, s aki napi munkaidejéből legalább 4 órán keresztül rendszeresen képernyőt használ. Ez a foglalkoztatási forma lehet munkaviszony, közalkalmazotti...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. június 24.

Jogviszony-megállapítás szabályai

Kérdés: A Ktv. és a Kjt. hatálybalépése után általános iskolában vagy polgármesteri hivatalban közalkalmazottként vagy köztisztviselőként munkaviszonyt létesítőnek be lehet-e számítani a korábbi, nem költségvetési szervnél szerzett munkaviszonyát?
Részlet a válaszából: […] A Kjt. hatálybalépésével a hatálya alá tartozó munkáltatónál foglalkoztatottak munkaviszonya közalkalmazotti jogviszonnyá alakul át. Jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni: a Kjt. hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. április 22.

Megbízásos jogviszonyban foglalkoztatottak jutalmazása

Kérdés: Óraadóként megbízással foglalkoztatott pedagógus tanárnak fizethető-e jutalom?
Részlet a válaszából: […]

A költségvetési szervek jutalmat kizárólag a velük közalkalmazotti vagy köztisztviselői jogviszonyban álló alkalmazottak részére fizethetnek. Ebből következik, hogy a megbízásos jogviszonyban lévőknek nem fizethető jutalom.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. január 14.
1
11
12