Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott szakvizsga tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közigazgatási szakvizsga

Kérdés: Milyen kedvezmények - tanulmányi szabadság - illetik meg a köztisztviselőt a köztisztviselői szakvizsga letételével összefüggésben?
Részlet a válaszból: […]munkaidőre járó illetményt meg kell téríteni. A szakvizsga lebonyolításával, annak eljárási szabályaival foglalkozó 35/1998. Korm. rendelet további két lényeges körülményre tér ki. Egyrészt kimondja, hogy a szakvizsga letétele előtt kötelezően előírt felkészítő tanfolyam időtartamára a munkáltató köteles a munkavégzés alól mentesíteni a köztisztviselőt, másrészt azt is kimondja, hogy erre az időre is megilleti őt az illetménye. Felmerült a Ktv. egy korábbi tervezett módosítása során, hogy a jogszabály ezenfelül fizetett szabadidőt is juttatna a vizsgára való felkészülés érdekében, ez azonban a véglegesítés során kimaradt a törvényből. Nem kizárt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. december 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 549
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,