Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás nyilvántartása

Kérdés: Az 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet VIII. fejezetének 90. §-a alapján a víziközmű-fejlesztési hozzájárulást olyan nyilvántartásban kell vezetni, amelyből egyértelműen megállapítható, hogy mely víziközmű-fejlesztésekre használtak fel befizetett víziközmű-fejlesztési hozzájárulást az összeg megjelölésével. Tehát ezen értelmezés szerint víziközmű-fejlesztésre lehet felhasználni a közműfejlesztési hozzájárulást, mely a beruházási tervfejezetekben valósul meg. Helyes az értelmezésünk?
Részlet a válaszából: […] ...2011. évi CCIX. törvény 21. "Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás" című fejezete határozza meg a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás fizetésének szabályait. A törvény 69. §-ának (1) bekezdése szerint a nem lakossági felhasználó a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. március 9.

Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás

Kérdés: Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás lakossági befizetésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy amennyiben az önkormányzat víziközmű- (ivóvíz, szennyvíz) hálózatra történő csatlakozásért (új bekötés esetén) hozzájárulást kér, milyen áfatartalommal kell a magánszemély számára az önkormányzatnak kiállítania a számlát, illetve ezt a bevételt melyik rovatokon kell könyvelni?
Részlet a válaszából: […]

Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás lakossági befizetését 27%-os áfával kell számlázni, a bevételt a B404 "Tulajdonosi bevételek" rovaton kell könyvelni.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2016. április 12.