Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott víziközmű-fejlesztési hozzájárulás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás nyilvántartása

Kérdés: Az 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet VIII. fejezetének 90. §-a alapján a víziközmű-fejlesztési hozzájárulást olyan nyilvántartásban kell vezetni, amelyből egyértelműen megállapítható, hogy mely víziközmű-fejlesztésekre használtak fel befizetett víziközmű-fejlesztési hozzájárulást az összeg megjelölésével. Tehát ezen értelmezés szerint víziközmű-fejlesztésre lehet felhasználni a közműfejlesztési hozzájárulást, mely a beruházási tervfejezetekben valósul meg. Helyes az értelmezésünk?
Részlet a válaszból: […]szerint a víziközmű-szolgáltató részére víziközmű-fejlesztési hozzájárulást fizet.A törvény 72. §-ának (1) bekezdése kimondja, hogy a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás kizárólag azon víziközműrendszer víziközmű-fejlesztési igényeivel összefüggésben - ide nem értve a felhasználó részére kiépítendő ivóvíz- vagy szennyvízbekötő vezetéket - használható fel, amelyhez a hozzájárulás megfizetésére kötelezett felhasználási hely csatlakozik.A végrehajtásról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet VIII. fejezete 90. §-ának (8) bekezdése a hivatkozott törvényi előírások betartása[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5400

2. találat: Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás

Kérdés: Víziközmű-fejlesztési hozzájárulás lakossági befizetésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy amennyiben az önkormányzat víziközmű- (ivóvíz, szennyvíz) hálózatra történő csatlakozásért (új bekötés esetén) hozzájárulást kér, milyen áfatartalommal kell a magánszemély számára az önkormányzatnak kiállítania a számlát, illetve ezt a bevételt melyik rovatokon kell könyvelni?
Részlet a válaszból: […]lakossági befizetését 27%-os áfával kell számlázni, a bevételt a B404 "Tulajdonosi
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. április 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4180