Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Összes tárgyszó megjelenítése

lakáscélú támogatás
lakásépítés támogatása
lakásépítési kölcsön
lakásépítési, -vásárlási kölcsönök
lakáshasználati jog Lakáshasználati jog alapításának áfája
Egy kft. nyugdíjasotthont létesít, amelyben az egyes lakások vonatkozásában az azt bérlőknek - igény szerint - lakáshasználati jogot alapít. A nyugdíjasok szociális ellátását nem a kft. végzi. Kérdésünk, hogy a lakáshasználati jog alapítását a kft. adókötelesen számlázza-e?
Megjelent a Költségvetési Levelek 110. számában (2009. március 17.), 2312. kérdésszám alatt
lakásszerzési kedvezmény
lakhatási támogatás
lakóingatlan
lelépési díj Az áfaarányosítás tételei
Hogyan kell minősíteni az arányosítás módszerében (figyelembe kell-e venni a képletben, ha igen, akkor csak a nevezőben, vagy a számlálóban és a nevezőben is) a következő tételeket:- kártalanítás, lelépési díj címén kapott összeg;- előleg, foglaló, kaució;- késedelmi kamatok, kötbérek;- saját rezsis beruházás teljesítményértéke, apport, térítésmentes átadás adóalapja;- önkormányzatnál a helyi adóbevétel, központi költségvetésből leosztott szja-bevétel;- önkormányzatnál a központi költségvetésből intézményei működésének finanszírozására kapott bevétel;- pályázaton elnyert pénzösszeg, átvett pénzeszköz;- intézményfinanszírozásos támogatás?Kell-e áfát fizetni ezek után a tételek után, és hogyan kell bizonylatolni?
Megjelent a Költségvetési Levelek 2. számában (2002. november 12.), 29. kérdésszám alatt
leltár
leltárhiány elszámolása
leltárkiértékelő jegyzőkönyv Leltárhiány elszámolása
Kivezetheti-e a költségvetési szerv a főkönyvi könyvelésből a leltárhiány értékét (függetlenül annak nagyságától), ha a leltárkiértékelő jegyzőkönyv szerint a felelősség vizsgálata még nem fejeződött be?
Megjelent a Költségvetési Levelek 1. számában (2002. október 29.), 27. kérdésszám alatt
letét Letét
Hogyan kell könyvelni a költségvetési intézménynél az ellátottaktól letétre átvett pénzeszközöket? A mérlegben a pénzeszközök és követelések között került kimutatásra.
Megjelent a Költségvetési Levelek 260. számában (2018. május 29.), 4728. kérdésszám alatt
letéti elszámolás Letéti számla év végi egyenlegének rendezése
Polgármesteri hivatalnál letéti számlára érkezik adomány (T3571 letéti számla - K 488171 letéti bevétel). Bankszámláról kiegyenlítjük a szállítót, amire az adományt fordítottuk, de a 488171-nek megmarad az egyenlege. 27-es űrlap szerint meg kell egyezni év végén a 3571-nek és a 488171-nek. Ezt az összeget hová kell áttenni a 48871-ről? Bevétel-e (9)?
Megjelent a Költségvetési Levelek 112. számában (2009. április 28.), 2343. kérdésszám alatt
létszám
licenc
likvid hitel
likviditási terv Előirányzat-felhasználási terv és a likviditási terv
Az előirányzat-felhasználási terv (Áht. 24. §) és a likviditási terv (Áht. 78. §) alatt ugyanazt a dokumentumot kell érteni, vagy ez két külön dokumentum? Van olyan önkormányzat, ahol két külön melléklet a költségvetési rendeletben, de találkoztam olyan megoldással is, hogy "előirányzat-felhasználási és likviditási terv" címen egy darab táblázat. Ha két külön dokumentum, akkor a likviditási tervnek kell egyáltalán a költségvetési rendelet mellékletében szerepelnie? Havonta felülvizsgálandó, így elméletileg havonta változhat a tartalma.
Megjelent a Költségvetési Levelek 222. számában (2016. január 12.), 4117. kérdésszám alatt
lízing
lízingbevétel Lízingbe vett eszköz elszámolása
Telefonközpontokat lízingelünk négy évig. Mi az eljárás az állományba vételnél? Beruházásként el kell-e számolni a havonta kifizetett lízingdíjat?
Megjelent a Költségvetési Levelek 4. számában (2002. december 10.), 96. kérdésszám alatt