Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott összevont jövedelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Adóalap-kiegészítés 2012. évi alkalmazása

Kérdés: 2012-ben terheli-e nyilatkozattételi kötelezettség a munkavállalót a munkáltatójához, ha a tőle származó éves jövedelme várhatóan meghaladja a 2 millió 424 ezer forintot? A munkavállalónak kell-e nyilatkozatot adnia abban az esetben, ha az összevont adóalapba tartozó éves jövedelme várhatóan nem éri el a 2 millió 424 ezer forintot?
Részlet a válaszból: […]egyidejűleg több munkáltatója is van, és az összevont adóalapba tartozó éves jövedelme együttesen már várhatóan több lesz 2424 ezer forintnál, akkor köteles valamelyik munkáltatótól vagy például az adóköteles társadalombiztosítási ellátás (munkanélküli-ellátás) kifizetőjétől kérni az adóalap-kiegészítés alkalmazását. Ugyanis az említett ellátások kifizetőinek - az Szja-tv. 47. §-ának (6) bekezdése alapján - csak abban az esetben kell figyelembe venniük az adóelőleg megállapításánál az adóalap-kiegészítést, ha azt a magánszemély nyilatkozatban kéri. Így például, ha a magánszemély év vége felé részesül adóköteles munkanélküli-ellátásban, és már tudja, hogy az addig megszerzett jövedelmei alapján érinti az adóalap-kiegészítés, akkor köteles[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3116
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Munkavállalónak adott ajándék

Kérdés: Mint munkáltató a nyugdíjba vonuló közalkalmazottnak szeretnénk ajándékot adni, aminek értéke meghaladja a 15 000 Ft-ot. Könyvvitelileg mik a teendőim az adóköteles résszel?
Részlet a válaszból: […]illetve a 70. §-ban meghatározott egyes meghatározott juttatások közé, és az 1. sz. mellékletben adómentességek egyike sem vonatkozik rá, az jogviszonyra tekintettel adott összevonandó jövedelemnek minősül. A hatályos Szja-tv. 70. § (3) bekezdése szerint legfeljebb évi három alkalommal 7800 Ft egyedi értéket meg nem haladó ajándék adható egyes meghatározott juttatásként, amelynek adó- és járulékvonzata 119% ehoalap után 27% eho, 119% adóalap után 16% személyi jövedelemadó, amelyet a munkáltatónak kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. november 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3035
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,