Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott vásárolt élelmezés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Vásárolt élelmezés

Kérdés: Gazdasági ellátószervezet vagyunk. Konyhánk nyári technikai leállása idejére egy külső intézmény vendégétkezési térítési díjként számlázott óvodai és szociális étkeztetést. Ez a szolgáltatás, amit a részünkre nyújtottak, milyen főkönyvi számlára könyvelendő?
Részlet a válaszból: […]partnerek részére érvényes áron számlázta az ételt. A gazdasági ellátószervezetük szempontjából ez vásárolt élelmezés lesz. Az Áhsz. 15. sz. melléklete szerint a K332. "Vásárolt élelmezés" rovaton kell elszámolni.A Gyvt.-ben meghatározott
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4669
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Térítési díjak

Kérdés: Hogyan történik a térítési díjak kezelése? A vásárolt élelmezést hogyan kell könyvelnie intézményünknek?
Részlet a válaszból: […]fizetendő összeget,- a befizetett összeget,- a túl és hátralékos befizetések összegét és összesítését,- a kitöltés dátumát, a felelős aláírását.Ha az ellátást betegség vagy más ok miatt a jogosultak, a tanulók nem tudják igénybe venni, akkor a hiányzást, távolmaradást az intézmény vezetőjének vagy az arra kijelölt személynek be kell jelenteni a belső szabályozásnak megfelelően.Szintén belső szabályozás kérdése, hogy a betegség, illetve távolmaradás bejelentését követően, a bejelentést követő naptól az ellátott, illetve tanuló a betegség, távolmaradás idejére mentesül a térítési díj fizetésének kötelezettsége alól.A vendégétkezők a teljes önköltségnek megfelelő összeget kötelesek téríteni, amely a nyersanyag- és a rezsiköltséget is együttesen tartalmazza.A térítési díj befizetéséről készpénzfizetési számlát, nyugtát kell adni a befizető részére. Az étkezőket el kell látni az élelmezés igénybevételére jogosító jeggyel, tikettel, blokkal. Az étkezési jegyeket szigorú számadású bizonylatként kell kezelni.Amennyiben nincs saját főzőkonyhájuk, és az étkeztetést vásárolt élelmezés keretében biztosítják, akkor a következő könyvelési lépéseket alkalmazzák:A számla megérkezése előtt történik a kötelezettségvállalás nyilvántartásba vétele 0021. költségvetési évben esedékes kötelezettségvállalásként a szerződésben leírtak, illetve egyéb dokumentumok szerint. A vásárolt élelmezés igénybevételének könyvelése a következő:Nettó érték könyvelése:T 0021. Költségvetési évben esedékes kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaK 053322. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség vásárolt élelmezésreÁfaérték könyvelése:T 0021. Költségvetési évben esedékes kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaK 053512. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség működési célú áfáraA számla megérkezésekor költségvetési könyvelés szerint a kötelezettségvállalást át kell vezetni a 0021-ről a 0022-re végleges kötelezettségvállalásra a számla alapján.Áfa nélküli érték 0021-ről kivezetése:T 053322. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség vásárolt élelmezésreK 0021. Költségvetési évben esedékes kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaÁfa nélküli érték 0022-re átvezetése:T 0022. Költségvetési évben esedékes végleges kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaK 053322. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség vásárolt élelmezésreÁfa 0021-ről kivezetése:T 053512. Kötelezettségvállalás,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3812
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Vásárolt élelmezés

Kérdés: Hogyan történik a vásárolt élelmezés számviteli elszámolása?
Részlet a válaszból: […]kötelezettség működési célú áfáraA számla megérkezésekor költségvetési könyvelés szerint a kötelezettségvállalást át kell vezetni a 0021-ről a 0022-re végleges kötelezettségvállalásra a számla alapján.Áfa nélküli érték 0021-ről kivezetése:T 053322. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség vásárolt élelmezésreK 0021. Költségvetési évben esedékes kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaÁfa nélküli érték 0022-re átvezetése:T 0022. Költségvetési évben esedékes végleges kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaK 053322. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség vásárolt élelmezésreÁfa 0021-ről kivezetése:T 053512. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség működési célú áfáraK 0021. Költségvetési évben esedékes kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaNettó érték 0022-re átvezetése:T 0022. Költségvetési évben esedékes végleges kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség nyilvántartási ellenszámlaK 053512. Kötelezettségvállalás, más fizetési kötelezettség működési célú áfáraA számla megérkezésekor pénzügyi könyvelés a számla alapján a pénzügyi könyvvitelben a kötelezettség keletkezésének elszámolása a következő:Elsődleges könyvelése:T 52. Igénybe vett szolgáltatások költségeiK[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3786
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,