Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adónem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adónemek közötti átvezetés

Kérdés: Költségvetési intézményként működünk, áfakörbe tartozunk, a NAV-hoz havi bevallási kötelezettségünk van. Áfa-visszaigénylés esetén az összeget nem kérjük részünkre kiutalni a NAV-tól, hanem a különböző adónemekre, kötelezettségeinkre átvezetéseket kérünk. Ezek a rehabilitációs hozzájárulás, az önellenőrzési pótlék, a késedelmi pótlék és a bírság. Az átvezetések nem járnak pénzmozgással, így viszont nem tudjuk, hogyan kellene helyesen lekönyvelni, hogy a könyvelésünkben megjelenjenek ezek a tételek, és egyezzünk a NAV által biztosított folyószámla-kivonattal. Havonta, negyedévente, évente egyszer kell rendezni e tételeket?
Részlet a válaszból: […]tételek könyvelésekor elő kellett írni követelésként a 3651. Adott elő­legek között, a 36516. Túlfizetések, téves és visszajáró kifizetésekre, azon belül a 3651632. Közterhek kötelezettségének túlfizetése miatt követelések számlán.A túlfizetések a 367. Kötelezettség jellegű sajátos elszámolások számlán kerülnek nyilvántartásra. Ezek lehetnek:3671. Kapott előlegek36711. Túlfizetések, téves és visszajáró befizetések367111. Túlfizetés a jövedelemadókban367112. Túlfizetés az általános forgalmi adóban367113.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3973
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,