Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott felnőttképzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Oktatás

Kérdés: Tevékenységünk végzéséhez munkavállalóink szakképzéséről mi magunk gondoskodunk. Ennek érdekében egy oktatási szolgáltatást nyújtó cégnél egy hároméves tanfolyam keretében veszünk igénybe oktatást. A cég az oktatással összefüggésben annak megkezdését megelőzően előleget szedett be tőlünk, melyre áfát számított fel. Véleményünk szerint azonban adómentesen kellett volna számláznia, mivel akkreditált oktatást rendeltünk meg. A szolgáltató tájékoztatása szerint a program akkreditációja még folyamatban van a Felnőttképzési Akkreditáló Testületnél. A végszámlában a tanfolyam kezdetének időpontját tekintik teljesítési időpontnak, és az akkreditáció birtokában tárgyi adómentesen állítják ki majd a számlát, melyből levonásra kerülne az előleg áfás összege. Helyesen jár el a kft.?
Részlet a válaszból: […]az Áfa-tv. 85. § (3) bekezdésében foglaltaknak kell megfelelnie. Az Áfa-tv. 85. § (1) bekezdés j) pontja alapján az a szolgáltatásnyújtás minősül adómentesnek, amelyet óvodai, tanári, oktatói, nevelői tevékenységet végző - ilyen minőségében - teljesít a köz- és felsőoktatás, továbbá a jelzett paragrafus (2) bekezdésben meghatározott egyéb oktatás keretében, ideértve az előzőekben felsoroltakhoz kapcsolódó magánóraadást is. Az Áfa-tv. 85. § (2) bekezdés b) pontja szerint az egyéb oktatás körébe tartozik a felnőttképzésről szóló törvény alapján szervezett és akkreditált, illetőleg egyéb jogszabály alapján szervezett oktatás, képzés, továbbképzés, vizsgára való felkészítés és vizsgáztatás. Megítélésem szerint a kérdéses esetben, ha a tanfolyam I. félévének lezárását megelőzően a konkrét, folyamatban lévő tanfolyami oktatás az akkreditációt megkapja, s ezáltal az Áfa-tv. 85. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltaknak megfelelő, a felnőttképzésről szóló törvény alapján szervezett és akkreditált képzéssé válik, az oktatási szolgáltatás adómentes (feltéve hogy annak egyéb jogszabályi feltételei is fennállnak). Az oktatás adómentessége esetén a 25%-os áfakulccsal kibocsátott számlát[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. október 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2498

2. találat: Felnőttképzési kedvezmény

Kérdés: A 2003. évtől bevezetett felnőttképzési adókedvezmény jár-e azoknak a magánszemélyeknek, akik 2-3 napos továbbképzésen vesznek részt, és a képzési díjat saját maguk fizetik be?
Részlet a válaszból: […]százaléka, legfeljebb 60 ezer forint vonható le az összevont adóalap adójából. Az adókedvezmény érvényesítésére a képzésben részt vevő magánszemély, a házastársa, a szülője, a nagyszülője vagy a testvére jogosult, attól függően, hogy az igazoláson a képzésben részt vevő személy kérésére kit tüntetett fel az intézmény befizetőként. Az igazoláson befizetőként csak egy személy szerepeltethető. Lehetőség van a felnőttképzési díj kedvezményének halasztott igénybevételére is. A halasztás feltétele, hogy a halasztás tényét az intézmény az igazoláson feltüntesse, és befizetőként a képzésben részt vevő személyt jelölje meg. Halasztott igénybevétel esetén a képzésben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 179
Kapcsolódó tárgyszavak: ,