Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közalapítvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közalapítvány fenntartása

Kérdés: A 2006. évi LXV. törvény 1. § (3) bekezdésében szereplő önkormányzati rendeletnek mi legyen a tartalma, ha a közalapítványnál az államháztartáson kívüli bevétel 80% alatti, de a képviselő-testület meg akarja tartani a közalapítványt?
Részlet a válaszból: […](Státusz-tv.) 48. § (1) bekezdése iktatta be a fentebb hivatkozott törvénybe. A Státusz-tv. 61. § (2) bekezdése tartalmazza azt is, hogy a fent említett rendelkezés nem alkalmazható a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány esetében. Azt viszont nem határozza meg jogszabály, hogy "az eltérően rendelkező önkormányzati rendeletet" milyen tartalommal kell megalkotni. Ennek megfelelően véleményünk szerint az a lényeg, hogy a korábban az önkormányzat által alapított közalapítvány tekintetében az azt megalapító önkormányzat képviselő-testülete olyan önkormányzati rendeletet alkosson, amelyben rögzíti, hogy a fenti szabálytól eltérően kíván eljárni, azaz annak ellenére, hogy a közalapítvány vagyonán belül az államháztartáson kívüli eredetű bevétel - így különösen: juttatás,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2562
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: