Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Összes tárgyszó megjelenítése

önálló tevékenység bevétele
önellenőrzés
önellenőrzési pótlék
önkéntes munka
önkéntes pénztári befizetések
önkormányzat
önkormányzati bérlakás Önkormányzati bérlakás felújítása
Egy társasház a felújítási munkákhoz egyszeri célbefizetésről döntött. A társasházban lévő önkormányzati tulajdoni hányadra eső rész befizetését hogyan könyveljük?
Megjelent a Költségvetési Levelek 166. számában (2012. július 3.), 3207. kérdésszám alatt
önkormányzati biztos Önkormányzati biztos kijelölésének feltétele
Egy városi kórház 2005. január 1-jéig bruttó finanszírozási rendszerben működött. Abruttó és a nettó finanszírozás közötti különbözetet az önkormányzat fizette meg a kórház helyett 2004-ben, így belső tartozásállomány keletkezett. A képviselő-testület az összeg megfizetésére fizetési halasztást engedélyezett, melynek alapján az összeg visszafizetésére 2006-tól kerül sor a kórház által az önkormányzat részére. A különbözet könyvelése az aktív és passzív pénzügyi elszámolások közé történt az érintett feleknél. Az elszámolási különbözet, belső tartozásállomány összege meghaladja a 100 millió forintot. Kell-e pályázatot kiírni az önkormányzati biztosi feladatok ellátására?
Megjelent a Költségvetési Levelek 53. számában (2005. november 2.), 1223. kérdésszám alatt
önkormányzati képviselő
önkormányzati lakásalap Önkormányzati lakásalap
Egy önkormányzat lakásalapszámlájának kiadásait és bevételeit tervezi. A kiadások lakásépítési, -vásárlási kölcsönök, a bevételek a kölcsönök visszatérüléseként jelennek meg. A nyújtott kölcsönök és visszatérülésük költségvetési vagy finanszírozási bevételek és kiadások? Amennyiben az önkormányzat úgy dönt, hogy a lakásalap terhére újabb kifizetéseket nem biztosít, a beérkező törlesztésekből megvalósíthatók-e önként vállalt feladatok, tehát saját bevételnek tekinthetők-e a visszatérülések? Ehhez meg kell-e szüntetni a lakásalapszámlát, vagy a lakásalapszámla bevételei átutalhatók-e a fizetési számlára?
Megjelent a Költségvetési Levelek 177. számában (2013. március 19.), 3395. kérdésszám alatt
önkormányzati támogatás
önkormányzati vagyon
önköltségszámítás
önköltségszámítás rendje
örökbefogadás Nyílt örökbefogadás költségtérítése
Szervezetünk a nonprofit szférában működik. A következő közhasznú tevékenységeket végezzük: családsegítés, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjú­ságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet. Alapszabályunk szerint, amennyiben a gyermek vér szerinti családjában nem kívántként jön a világra, a szülők kérésére a gyermeknek mielőbb nyíltan örökbe fogadó vagy nevelő családot keresünk. Az örökbe fogadni szándékozó családokkal a 72/2014. (III. 13.) Korm. rendelet alapján megállapodást kötünk, és azok a költségtérítést fizetnek a szervezetnek. Szükséges-e a költségtérítésről számlát kibocsátani, vagy elegendő a számviteli bizonylat?
Megjelent a Költségvetési Levelek 220. számában (2015. november 24.), 4082. kérdésszám alatt
örökös Közalkalmazott "kedvezményes jubileumi jutalmának" kifizetése az örökösök részére
A közalkalmazott 36,5 év munkában töltött idő utáni elhalálozása esetén jár-e az örökösök részére a 40 éves jubileumi jutalom?
Megjelent a Költségvetési Levelek 183. számában (2013. július 30.), 3491. kérdésszám alatt
összeférhetetlenség
összevont jövedelem
ösztöndíj