Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkanap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Keresőképtelenség munkanap- áthelyezés esetén

Kérdés: A megyei és városi könyvtárban dolgozom kinevezett közalkalmazottként nyolcórás munkakörben hosszú évtizedek óta. 2014. 12. 08-tól 2015. 01. 05-ig folyamatosan táppénzes állományban voltam. A 2015. 01. 02-ai munkanapot 2015. 01. 10-ére helyezték át. Könyvtárunk munkarendje szerint a munkaidőt hétfőtől péntekig napi nyolc órában - esetemben váltott műszakban - dolgozzuk le. Szombaton a könyvtárunk ügyeleti napot tart. Az adott szombaton nem volt ügyelet, hanem teljes munkanap szerepelt a munkarendben. A munkáltatóm szerint attól függetlenül le kell dolgoznom a 2015. január 10-ét is, hogy a munkanap-áthelyezések miatt január 2-án pihenőnap volt, és arra a napra táppénzt kaptam. Szerintem ez jogtalan, mert ugyanazt a napot nem lehet táppénzként és teljes munkanapként is figyelembe venni.
Részlet a válaszból: […]munkanap.Január 2-án pihenőnap volt, tehát Önnek nem kellett volna aznap dolgozni, de mivel keresőképtelen volt, és a táppénz "törvény alapján" minden naptári napra jár, beleértve a szabadnapot, heti pihenőnapot, munkaszüneti napot is, Önt erre a napra táppénz illette meg, akárcsak a 3-ai szombatra vagy a 4-ei vasárnapra. E napokon sem kellett volna Önnek dolgoznia, mivel ezek is pihenőnapok voltak az Ön esetében, mégis táppénzt ezen napokra is számítanak (kivétel bizonyos esetben, ha közvetlenül előtte betegszabadság előzte meg).Január 10-e a törvény erejénél fogva munkanap volt (hiába volt a naptár szerint szombat, ez munkanap-áthelyezés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3907
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,